Maak Je Eigen Privé Elektrische Fiets Met Een Ombouwpakket

Met slechts één oplaadbare elektrische bosch accu fiets die momenteel in onze dierbaren zit, hebben we overwogen om een ​​volgende te kopen — dit is een single voor mij.

Gezien het feit dat elektrisch aangedreven fietsen nogal wat geld kosten, denken we na over de mogelijkheid om mijn vorige fiets met pedalen om te bouwen tot een elektrische fiets in plaats van een gewone fiets te kopen.

Ik hou erg van mijn oude fiets. Het probleem is het feit dat mijn verouderde benen na een kilometer of twee in opstand komen en dat ik moet bekennen dat het zien van mijn echtgenoot die op zijn elektrische looppas meezeilt, me een beetje jaloers heeft gemaakt.

Hij verzekert me dat het op geen enkele manier een uitdaging kan zijn om mijn oude fiets om te bouwen en, na te hebben geprobeerd online informatie over het onderwerp te vinden, denk ik dat hij naar alle waarschijnlijkheid geschikt is. Hij zou het kunnen – als hij dat zou doen. Nu hebben we een bureau aan een enkele conclusie van de verblijfplaats die een productvlak vasthoudt waarop hij het werk (?) al minstens 3 lange tijd heeft gedaan. De simpele waarheid is dat ik hem in principe niet heb gevonden in de laatste 6 maanden, en misschien zelfs voor een langere periode dan dat. Hoe zou ik weten dat hij mijn verouderde fiets niet zomaar aan de kant zou zetten en er de komende 3 jaar zo mee weg zou gaan? Geen tevreden beschouwd.

Volgens mijn onderzoek zijn de ombouwsets, die ongeveer ¾ de prijs van de meest betaalbaar geprijsde elektrisch aangedreven fietsen kosten, zo eenvoudig dat een kind ze zou kunnen opzetten. Als wat ik erover las echt was, als de conversie-uitdaging op mijn oude fiets tot stilstand kwam, zou zelfs een mechanisch onbekwaam mens als ik in staat moeten zijn om het werk te voltooien. En als laatste vakantieoord heb ik een 16-jarige kleinzoon, maar hij is zo chaotisch met atletiek, dat ik hoogstwaarschijnlijk echt mijn naam zou moeten vestigen met een wachtend record.

Net na het bekijken van een flink aantal kits, ontdekte ik welke de basisfactoren waren die door bijna allemaal werden gepresenteerd”

1. Een motorwiel. (De meeste kits maakten een aantal wielmaten beschikbaar om uit te kiezen.)
2. Een batterij. (Veel van de benodigde kits die u ervoor kiest om de batterij los van de kit te kopen.
3. Een batterijhouder en kabels.
4. Een batterijlader.
vijf. Een console.

De meeste dingen waren nogal vanzelfsprekend geweest, afgezien van de laatste, en dat ik er vrij absoluut zeker van was dat dit in het handboek kan worden gedefinieerd, of dat ik bereid zou zijn om niet minder dan een bewijs te verkrijgen, anders een helpende hand van mijn man — die tegen die tijd naar alle waarschijnlijkheid de beslissing zou hebben genomen dat het half afgebouwde ontwerpvliegtuig terwijl het in de woning was uit het niets zijn dringende bericht wilde hebben.

Kortom, ik hou echt van mijn verouderde fiets. Het heeft terugtrapremmen die niet proberen me over het stuur heen te gooien wanneer ik een onverwacht einde creëer, zoals handremmen. (Probeer me nooit anders te vertellen – ik heb de littekens om het vast te stellen.) De vorige fiets heeft een snelheidsmeter die zeker bijna helemaal klaar is om te veranderen van meer dan 5000 mijl. Zou ik dat eraf moeten halen? Kan mijn oude fiets worden hersteld in zijn authentieke staat als de ombouw mij niet beviel? Zou ik het gebruik van de elektrische stroom van een batterij zo prettig vinden dat ik nooit meer zou trappen, en om te beginnen de gezondheidsvoordelen van het rijden met een fiets zou kwijtraken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *